۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱:۲۰

اینجا بوی ایثار می‌آید؛

بسیجی‌ها در خط مقدم مبارزه با کرونا/ از ساخت ماسک تا گندزدایی شهر

بسیجی‌ها در خط مقدم مبارزه با کرونا/ از ساخت ماسک تا گندزدایی شهر

بوشهر - گروه‌های بسیجی شهرستان دیر شبانه‌روزی در پاکسازی و گندزدایی، ضدعفونی محیط‌های عمومی، کنترل ورودی‌های شهرها، راه‌اندازی کارگاه‌های تولید ماسک و توزیع مواد ضدعفونی در حال تلاش هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، هادی دوراهکی: از همان روزهای ابتدایی که بحث کرونا ویروس در کشور مطرح شد، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای گوناگونی برای مقابله با این مهمان ناخوانده وارد عمل شدند فضای مجازی غرق فداکاری جامعه پزشکی شد و به خاطر حساس بودن کار آن‌ها و جانفشانی برای حفظ سلامت مردم و جامعه به مدافعان سلامت نام گرفتند.

در کنار جامعه پزشکی و همه دستگاه‌های اجرایی و نهادهای گوناگون بسیجی‌ها و نیروهای مردمی که یک روز در میدان آبادانی ایران و مناطق محروم گام برداشتند امروز نیز در سنگر مبارزه با یک ویروس منحوس٬ در حرکتی انسان دوستانه به صورت خودجوش لباس رزم بر تن کردند و بدون هیچ چشم داشتی در کنار نیروی زمینی و انتظامی بار تحمیل شده به جامعه را بر دوش گرفته‌اند و ثابت کرده‌اند که با روحیه جهادی و فرهنگ بسیجی می‌توان خیلی از مشکلات را در کشور حل کرد.

این گروه‌های بسیجی شهرستان دیر که شبانه‌روز پای کار هستند در امر پاکسازی، گندزدایی، ضدعفونی محیط‌های شهری، بانک‌ها، عابربانک‌ها، مساجد و معابر پرتردد، کنترل ورودهای شهرها، راه‌اندازی کارگاه‌های تولید ماسک و توزیع رایگان شوینده‌ها و مواد ضدعفونی بین مردم به یک ستون اصلی و تأثیرگذار تبدیل شده‌اند و به منظور حفظ سلامتی شهروندان در کنار مردم حضور دارند و سهم مؤثری در مهار کرونا برعهده دارند تا مردم همچنان مانند روزهای عادی به زندگی ادامه دهند.

در شهرهای دیر، بردخون، آبدان، دوراهک و بردستان تعدادی از بانوان و برادران بسیجی بدون هیچ چشم داشتی و تنها به عشق کمک به ریشه‌کنی ویروس کرونا و نجات جان هموطنان خود در اقدامی جهادی و با همکاری مرکز فنی‌وحرفه‌ای با راه اندازی کارگاه‌های دوخت ماسک و تولید دستکش اقدام کرده‌اند.

تولید مواد ضدعفونی در دوراهک

یکی از آزادگان و جانبازان جنگ تحمیلی که در شهر دوراهک سال‌هاست به عنوان نماینده مردم در شورای اسلامی شهر در حال خدمت به شهروندان خود است و این روزها نیز در خط مقدم مبارزه با کرونا در کنار دیگر جوانان بسیجی شهر قرار گرفته است در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: اولین مرحله عملیات بزرگ ضد عفونی و سم زدایی کلی شهر دوراهک شامل خیابان‌ها، کوچه‌ها، درب‌های منازل و معابر پایین جاده اصلی شهر دوراهک با دو اکیپ ۷ نفره و بالغ بر چهار لیتر مواد ضد عفونی کننده توسط نیروهای جهادی انجام شد.

حاج حسن دوراهکی با بیان اینکه این عملیات از ۲۸ اسفند و از ساعت ۲۱ شب در شهر دوراهک آغاز گردید اظهار داشت :۱۴ نفر از نیروهای بسیجی از ۲۸ اسفند ماه در دو اکیپ ۷ نفره بیش از ۱۵ کلیومتر از خیابان‌ها، کوچه‌ها و همچنین درب‌های منازل پایین جاده شهر دوراهک را تا پاسی از شب سمپاشی و ضد عفونی کردند.

رئیس شورای اسلامی شهر دوراهک تصریح کرد: زمان مرحله دوم عملیات که شامل ضدعفونی خیابان‌ها و درب‌های منازل بالای جاده می‌باشد توسط پرسنل شهرداری و نیروهای بسیجی در روزهای آتی انجام خواهد شد.

حسن دوراهکی از برپایی ایستگاه تب سنجی و کنترل ورودی شهر دوراهک به منظور مقابله با ویروس کرونا خبر داد و گفت: ورود و خروج مسافران نوروزی به شهر دوراهک ممنوع بوده و از همشهریان عزیز درخواست می‌شود از پذیرش هر گونه میهمان از شهرهای پرخطر جداً خودداری کنند.

در شهرستان دیر ۱۵۰ نفر از خواهران جهادگر بسیجی گرد هم آماده‌اند تا یک‌بار دیگر کمبودها را رفع و نیازها را مرتفع سازند. جهادگران خدمت خود را با تولید روزانه پنج هزار ماسک و هزار عدد دستکش تعریف کرده‌اند و با توزیع رایگان آن‌ها در میان اقشار نیازمند و ادارات، نشان داده‌اند نباید منتظر بود و از کمبودها نالید، بلکه با یک یا علی می‌توان بر مشکلات فائق آمد.

تولید ماسک در بردخون

در شهر بردخون تعدادی از جوانان بسیجی دغدغه مند و دلسوز در اقدامی خودجوش برای کمک به تولید ماسک‌های مورد تائید و با همکاری شبکه بهداشت و فنی حرفه‌ای وارد عمل شدند.

احمد بحرانی یکی از جوانان بسیجی است که در شهر بردخون توانسته است با راه اندازی یک کارگاه تولید ماسک روزانه بیش از ۱۲۰۰ عدد ماسک تولید و پس از استریل کردن در بین مردم این شهر توزیع کنند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: این کارگاه با ظرفیت تولید ۱۲۰۰ عدد ماسک در روز با همکاری سپاه سید الشهدا، شبکه بهداشت و فنی حرفه‌ای شهرستان دیر راه‌اندازی شده و امیدواریم با راه‌اندازی این کارگاه بخش زیادی از نیاز شهر بردخون به ماسک برطرف شود.

بحرانی از توزیع ماسک‌های تولید شده در بین مردم و همه ادارات و نهادهای شهر بردخون خبر داد و اظهار داشت: این کارگاه با حضور ۴۰ نفر از خواهران بسیجی که کار تولید ماسک و تعداد ۲۰ نفر از جوانان پسر که کار توزیع و بسته بندی را بر عهده دارند راه اندازی شده است.

فاطمه عابدی که در کارگاه تولید ماسک بردخون در حال فعالیت است می‌گوید: اگر بخواهیم این بحران را مدیریت کنیم باید همه دلسوزانه به همشهریان خود کمک کنیم.

ضدعفونی شهر دیر توسط مردم

در شهر دیر حاج حسین چاهبندی به همراه جوانان بسیجی موکب بیت الزهرا و با همکاری شهرداری، هلال احمر، شبکه بهداشت و آتش‌نشانی در راستای مقابله با کرونا و در اقدامی خودجوش و جهادی هر شب اقدام به ضدعفونی‌سازی برخی مناطق و اماکن عمومی شهرها و روستاهای شهرستان می‌کنند.

چاهبندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: سالهاست موکب بیت‌الزهرا افتخار این را دارد که در کربلای معلی به زائران حسینی خدمت‌گزاری کند و در شهرستان نیز تا به امروز به همت همه جوان‌های بسیجی در امور خیریه و کمک به نیازمندان قدم‌های خوبی برداشته است.

وی خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی نیز توانستیم به همت بلند و کمک خیرین شهرستان در چندین نوبت با تهیه و خریداری محموله ژل ضدعفونی‌کننده دست، برای استفاده رایگان مردم در اختیار پایگاه‌های مقاومت، مساجد و مکان‌های دینی و مذهبی قرار دهیم.

چاهبندی گفت: نیروهای موکب بیت الزهرا نیز با همکاری شهرداری، هلال احمر، شبکه بهداشت و آتش نشانی در مبارزه و پیشگیری با ویروس کرونا در قرارگاه شفا شهرستان در ضد عفونی کردن مکان‌های عمومی همکاری خوبی دارند و انتظار می‌رود مسئولان هم اهتمام ویژه‌ای برای حل مشکل کسب و کار و مسائل اقتصادی مردم داشته باشند.

حاج حسین می‌گوید: برای سهولت دسترسی مردم در ۱۳ نقطه شهر مخازن ۲۵۰ لیتری آب به همراه مایع دستشویی نصب شده است.

بزرگ و کوچک برای آنها معنی نداشت و هر کدام یک گوشه کار را گرفته بودند تا هر چه زودتر آن سفارش‌هایی که قبول کرده بودند، سریع‌تر تحویل دهند کارگاه تولید ماسک در شهر دوراهک در منزل آزاده و جانباز ۸ سال دفاع مقدس حاج مختار عالیپور راه اندازی شده است تنها چیزی که در تک تک حرکات شأن نظرتان جلب می‌کرد، آن شور و هیجان برای تمام کردن کاری بود که به وی سپرده بودند. همه سنین می‌توانستی در بین شأن ببینی، ۱۹ ساله، ۲۱ ساله تا ۶۵ ساله که پشت چرخ نشسته بود و با ذوق و علاقه داشت بر روی پارچه برش زده شده، دوخت می‌زد.

از آنها پرسیدم همه حرفه‌ای هستند که وارد این کار شدند؟ گفتند: هر کدام استادکار هستند و در طول زندگی‌شأن شاگرد پرورش داده‌اند که امروزه در سطح شهرستان به فعالیت می‌پردازند.

بزرگ و کوچک برای آنها معنی نداشت و هر کدام یک گوشه کار را گرفته بودند تا هر چه زودتر آن سفارش‌هایی که قبول کرده بودند، سریع‌تر تحویل دهند.

معصومه عالیپور می‌گوید: با توجه به شرایطی که در کشور هست و نیازی که به ماسک وجود دارد تصمیم گرفتیم با همکاری بانوان شهر کارگاه تولید ماسک راه‌اندازی کنیم که خوشبختانه استقبال خوبی صورت گرفت و الان چند روزی هست که این کارگاه با حضور زنان و دختران فعال شده است.

وی ادامه می‌دهد: هدف ما خدمت به مردم است و قطعاً تا زمانی که این ویروس از بین برود ما در صحنه هستیم و شبانه‌روزی در حد وسع و توانی که داریم فعالیت می‌کنیم.

همت شبانه‌روزی ۴۵۰ نیروی بسیجی

جانشین سپاه سیدالشهدا شهرستان دیر در گفتگو با خبرنگار مهر، از همت شبانه‌روزی ۳۰۰ نیروی بسیجی مرد و ۱۵۰ نیروی خواهر بسیجی برای مقابله با کرونا در سطح شهرستان دیر خبر داد و گفت: از زمان شیوع بیماری کرونا در کشور تا کنون هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی بین محرومان شهرستان دیر توزیع شد.

سید علی حسینی نیا با تبریک سال نو اظهار داشت: به همت شبانه‌روزی ۳۰۰ نیروی تلاشگر بسیجی و با همکاری نیروی انتظامی و هلال احمر اجرای طرح غربالگری در پنج ایست بازرسی در شهرهای دیر، بردخون، آبدان، دوراهک و بردستان برای مقابله با ویروس کرونا انجام می‌شود.

وی از راه اندازی پنج کارگاه تولید ماسک و دستکش در سطح شهرستان دیر خبر داد و گفت :۱۵۰ نفر از بانوان در کنار برادران بسیجی با راه اندازی کارگاه‌های تولید ماسک و دستکش در اقدامی جهادی و با همکاری مرکز فنی‌وحرفه‌ای اقدام به تولید روزانه پنج عدد ماسک و هزار عدد دستکش می‌کنند.

جانشین سپاه سیدالشهدا شهرستان دیر با بیان اینکه بسیج برخاسته از دل ملت، در خط مقدم مبارزه با کرونا است اظهار داشت: سپاه خود را خادم مردم می‌داند به همین علت از همان روزهای نخست اعلام شیوع این بیماری در کشور با تمام نیروهای انسانی و لجستیکی خود جهت کمک به مردم در صحنه حاضر شد.

زنجیره شیوع باید قطع شود

فرماندار شهرستان دیر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ماندن در خانه به عنوان کم‌هزینه ترین، ساده‌ترین و کوتاه‌ترین راه برای از بین بردن ویروس کرونا است و باید زنجیره اتصال بین افراد قطع شود.

کریم علی حسنی با بیان اینکه تمامی مبادی ورودی‌های شهرستان دیر به منظور مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به‌شدت کنترل می‌شود اظهار داشت: چیزی بالاتر از سلامت مردم وجود ندارد و برای دولت، حاکمیت و نظام جمهوری اسلامی نیز سلامت مردم در اولویت است.

وی سهم مسئولان در مقابله با کرونا را تکمیل و تأمین نیازهای حوزه بهداشت و درمان و اجرای طرح‌ها و مصوبات لازم در خصوص مقابله با این ویروس دانست و اظهار داشت: از ابتدای آغاز به کار ستاد، حوزه پشتیبانی ما به کمک اصناف و بهداشت همه تلاش خود را کرده تا بتواند اقلام بهداشتی و مورد نیاز شهروندان و شبکه درمان را فراهم کند.

علی حسنی، با تاکید بر اینکه هماهنگی خوبی بین دستگاه‌های اجرایی این شهرستان برای مقابله با ویروس کرونا در این شهرستان شکل گرفته، گفت: تداوم این روند مستلزم همکاری و رعایت توصیه‌های بهداشتی و مراقبتی از سوی مردم است.

فرماندار دیر به دیگر اقدامات صورت گرفته توسط ستاد پیشگیری از کرونا در شهرستان اشاره کرد و افزود: ضدعفونی کردن مکرر معابر شهری و روستایی، بوستاها، پمپ بنزین‌ها، توزیع پک‌های بهداشتی در مراکز درمانی، کسبه، تعامل انجمن‌های مردم نهاد در جمع آوری کمک‌های مردمی. از دیگر اقدامات صورت گرفته در این خصوص است.

کریم علی حسنی، مایحتاج عمومی مردم نظیر مواد غذایی و میوه و تره بار نیز در اصناف سطح شهرستان توزیع شده و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

تلاش شبانه‌روزی بسیجی‌ها

مسئول بسیج رسانه شهرستان دیر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نیروهای جهادی و تلاشگر بسیجی هر شب تا نزدیک صبح در کنار نیروهای انقلابی معابر عمومی حوزه‌های تابعه پایگاه‌های خود را در این شهر ضد عفونی می‌کنند.

سرگرد محمود سهرابی اظهار داشت: بسیجیان همانگونه که از ابتدای انقلاب در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی و خدمت به مردم حضور گسترده داشتند، اکنون نیز در کنار متولیان و دست اندرکاران ذیربط و شهرداری‌ها به سهم خود در پیشگیری از شیوع بیماری کرونا نقش آفرین هستند.

سهرابی ضمن تقدیر از رسانه‌ها و فضاهای مجازی شهرستان در خصوص آگاهی و اطلاع رسانی و پیشگیری‌های لازم در مورد ویروس کرونا افزود: همکاری اصحاب رسانه در اطلاع رسانی خدمات و فداکاری بخش بهداشت و درمان و انعکاس هشدارهای پزشکی جهت رعایت اصول بهداشتی ضروری است.

برای سلامت مردم با هیچ کسی تعارف نداریم

رئیس دادگستری شهرستان دیر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دستگاه قضائی با افرادی که اقدام به احتکار و گران‌فروشی لوازم بهداشتی و مواد ضدعفونی می‌کنند به شدت برخورد خواهد کرد.

عیسی نوشاد با اشاره به اینکه این روزها بیشترین موضوعات در عرصه مدیریت کشور معطوف به کنترل بیماری کرونا است، اظهار کرد: برای سلامت مردم با هیچ کسی تعارف نداریم اگر با چنین تخلفاتی برخورد کنیم، هیچ گونه رافتی شامل متخلفان نخواهد شد.

وی با اشاره به کنترل ورودی‌های شهرستان دیر تصریح کرد: کنترل و غربالگری مبادی ورودی‌های شهرستان دیر با کمک نیروهای سپاه، نیروی انتظامی، شبکه بهداشت، نیروهای بسیچ و هلال احمر انجام می‌شود.

رئیس دادگستری شهرستان دیر، با بیان اینکه در زمینه کنترل ورودی‌های شهرستان همه نهادها پای کار آمده‌اند افزود: بسیجیان این شهرستان در صحنه‌های پیشگیری و کنترل شیوع و مهار ویروس کرونا حضور تاثیرگذار دارند و سهم خود را در مقابله با کرونا ایفا می‌کنند.

عیسی نوشاد رعایت نکردن موارد بهداشتی را تهدید علیه مردم دانست و تصریح کرد: هرگونه اقدام تهدید آمیز علیه بهداشت عمومی جرم تلقی می‌شود و با خاطیان برخورد قاطع قضائی می‌شود.

کد خبر 4884411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha